БГ | EN

Анимации - Екскурзии

Екипът на бутиков комплекс "Молерите" предлага организирани екскурзии до различни атрактивни месности извън Банско:

Ковачевица, Лещен, Белица, Добърско, Рупите, Байкушевата мура и др. 

 

с. Долен

На 225 км от столицата, малко след Гоце Делчев, се намира село Долен, съхранило в архитектурата си облика на типичното родопско село от отминали времена.

 

с. Ковачевица

Село Ковачевица е разположено в поречието на река Канина (Кървава река), заобиколено с венец от високи рътове в югозападния дял на Родопите – Дъбраш. През 1977г. Ковачевица е обявена за исторически и архитектурен резерват. Това, както и популярността на селото, идваща от заснетите в него филми (няма друга село в което да са заснети толкова много филми - над 20, между които и “Мера според мера”, “Мъжки времена” и много други.), довежда в селото хора, които закупуват и възстановяват изоставени къщи и така селото е спасено от разруха.

 

с. Лещен

Eко селище Лещен е сред най-привлекателните и автентични места за селски туризъм в България. То е разположено в Западните Родопи и от него се открива красива гледка към Пирин планина. Еко селището се състои от 30 къщи, 15 от които предлагат настаняване.

Организираме и екскурзии, в които се "пренасяме във времето" - тогава, когато всичко е било истинско и непокътнато:
Рилски манастир, Роженски манастир, църквата в Добърско и др. 

 

Можете да участвате и в еднодневни екскурзии до Гърция.

Цените са по договаряне според броя на хората в групите.

 

С усмихнатите домакини от бутиков комплекс ”Молерите” посетете гръцката перла – Кавала и стъпете на о-в Тасос

Посетете Солун – градът, кръстен на името на жената на македонския цар Касандър (315 г. пр.н.е.) Тесалоника, сестра на Александър Македонски. Докоснете се до историята и непременно посетете една от най-известните забележителности - Бялата кула.